DRUIVEN: Montepulciano 100%
PRODUCTIEGEBIED: deze wijn wordt geproduceerd met Montepulciano-druiven geteeld in geselecteerd uit de wijngaarden in de provincie Pescara, tussen de zee en heuvels. Na het snoeien van de takken in de tweede helft van oktober, blijven de druiven hangen en moeten deze indrogen tot de tweede helft van November.
ALCOHOLISCHE FERMENTATIE: Contact van de pulp met de schil in stalen tanks gedurende ongeveer drie weken.
RIJPING / VERFIJNING: een van de weinige Montepulciano die rijpt door een natuurlijk droogproces in de wijngaard. De procedure is dat de druiven zo lang mogelijk blijven hangen totdat het vruchtvlees met 35% is uitgedroogd en dat er een hoge concentratie suikers overblijft. De montepulciano druif is de perfecte druif voor dit proces wat resulteert in kwaliteit en veel aroma’s.
ALCOHOL 14%
KLEUR: Dieprood met granaatkleurige reflexen.
BOEKET Zeer elegant aroma, met tonen van rijp rood fruit, zoals pruim en kers, maar tegelijkertijd complex met tonen die herinneren aan oud (bos-)hout, bramen en frambozen.
SMAAK: Volle en harmonieuze smaak, zeer lange afdronk met tonen van rijp rood fruit en vanille.
SERVEERTEMPERATUUR: 16 ° C
GASTRONOMIE:. Een zeer gestructureerde wijn die perfect is bij oude kazen, wild, gebraad en gestoofd vlees. Uiteraard ook een heerlijke wijn om ’s avonds te drinken; dit is genieten!
© 2024 www.maxwijn-online.nl - Powered by Shoppagina.nl